marker icon phone icon to-top icon arrow left icon

COVID – 19

Αγαπητοί Επισκέπτες,

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στον Όμιλο Esperia είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να σας υποδεχθούμε, διασφαλίζοντας την υγεία σας ανά πάσα στιγμή, με την εφαρμογή ειδικών Πρωτοκόλλων Υγείας και Ασφάλειας που η ομάδα του Ομίλου Esperia έχει σχεδιάσει για εσάς και έχουν εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη χρονιά.


Eπιτρέψτε μας να σας τα αναλύσουμε ξεχωριστά, ώστε να συνεχίσετε να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς ενώ απολαμβάνετε τη ζεστή μας φιλοξενία. Εδώ και πολλά χρόνια, ο όμιλος ξενοδοχείων μας πιστοποιείται από τον κορυφαίο Διεθνή Οργανισμό Lloyd’s Register, τόσο για την ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO:22000 όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με το πρότυπο ISO:9001. Παράλληλα, τα ξενοδοχεία μας επιτυγχάνουν συνεχώς εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες στους ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας που διενεργεί ο Διεθνής Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεώρησης SGS για λογαριασμό των τουριστικών πρακτόρων.

Δεσμευόμενοι να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολύτιμων επισκεπτών και εργαζομένων μας ως πρώτη μας προτεραιότητα, συμμορφωνόμαστε πλήρως με την ελληνική νομοθεσία και ακολουθούμε με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) καθώς και των συνεργατών μας.
Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ασφαλή και υπέροχη εμπειρία διακοπών!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

● Απαγορεύεται η είσοδος στο ξενοδοχείο για μη διαμένοντες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid-19
● Διασφάλιση της Υγείας των εργαζομένων μας με συχνότητα ελέγχου (rapid tests) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
● Εξειδικευμένη εκπαίδευση όλων των μελών του προσωπικού σε θέματα υγείας και ασφάλειας.
● Πιστοποίηση συμμόρφωσης Health First με τα πρωτόκολλα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την υγιεινή και την ασφάλεια.
● Σε κάθε μέλος του προσωπικού παρέχεται επαρκής εξοπλισμός ατομικής προστασίας, ενώ η επιχείρηση εξασφαλίζει τη συνεχή προμήθεια αποθεμάτων αυτού του εξοπλισμού.
● Καθημερινή θερμομέτρηση του προσωπικού με χρήση ανέπαφων συσκευών.
● Διαθέσιμος γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
● Άρτια εκπαιδευμένες και καταρτισμένες ομάδες έχουν αναλάβει το έργο της τακτικής απολύμανσης των χώρων μας.
ΥΠΟΔΟΧΗ
● Η υποδοχή των Επισκεπτών διενεργείται τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.
● Θερμομέτρηση με τη χρήση ανέπαφων συσκευών.
● Απολύμανση αποσκευών με ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες.
● Παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
● Η ολοκλήρωση των διαδικασιών του check-in πραγματοποιείται τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα Υγείας και Ασφάλειας και τις κατευθυντήριες γραμμές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομέων (GDPR).
● Ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος από το ξενοδοχείο για τους μη διαμένοντες.
● Το προσωπικό υποδοχής παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και των δωματίων, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
● Όλες οι κάρτες πρόσβασης απολυμαίνονται με συσκευές αποστείρωσης UVC πριν δοθούν στους επισκέπτες.
● Πίνακες πληροφοριών με οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας σε ευδιάκριτα σημεία γύρω από τις εγκαταστάσεις.
● Συνιστώνται και διατίθενται ηλεκτρονικές και ανέπαφες πληρωμές.
● Κατόπιν αιτήματος και εκ των προτέρων ειδοποίησης, παρέχεται η δυνατότητα για οποιαδήποτε τεστ (Rapid, P.C.R.), που θα πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένο Πάροχο Υγεioνομικών Υπηρεσιών.

ΔΩΜΑΤΙΑ

● Αυστηρός και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση του δωματίου με τη μέθοδο ψυχρής ομίχλης, με προϊόντα που διαθέτουν πιστοποιημένη δράση κατά των κορονοϊών και την εγγύηση των κορυφαίων συνεργαζόμενων Εταιρειών, όπως η Ecolab, η Diversey και η Rolco-Christeyns.
● Σφράγιση του δωματίου με ειδικό αυτοκόλλητο ώστε να είστε οι πρώτοι που θα εισέλθετε μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσής του.
● Αντισηπτικά χεριών στα δωμάτια για τους επισκέπτες.
● Μη απαραίτητος εξοπλισμός, όπως περιοδικά, σάκοι πλυντηρίου, διακοσμητικά μαξιλάρια και καλύμματα έχουν απομακρυνθεί από το δωμάτιο.
● Τα λευκά είδη στο δωμάτιό σας φέρουν Πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Hohenstein της Γερμανίας βεβαιώνοντας ότι έχουν απολυμανθεί (συμπεριλαμβανομένου και για Covid-19), ενώ οι εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων υπηρεσιών πλυντηρίου είναι Πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 από τον Οργανισμό Lloyd’s Register και με το πρότυπο RAL 1 από το Ινστιτούτο Hohenstein. Τα λευκά είδη μεταφέρονται πλήρως προστατευμένα και σφραγίζονται σε πλαστική συσκευασία κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα.
● Πιστοποίηση ορθής λειτουργίας, καθαρισμού, συντήρησης και υγιεινής των κλιματιστικών μονάδων.
● Το προσωπικό καθαρισμού δωματίων ακολουθεί αυστηρά τις υποδείξεις και τα αιτήματα των επισκεπτών.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ / ΜΠΑΡ

● Το ωράριο παροχής πρωινού και δείπνου επεκτείνεται. Όταν είναι απαραίτητο, θα εφαρμόζεται διαδικασία διπλής τοποθέτησης καθήμενων (double seating).
● Απόσταση ασφαλείας μεταξύ των τραπεζιών.
● Ορθές πρακτικές υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης στον τομέα των τροφίμων, που διασφαλίζονται με την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών HACCP (πιστοποίηση ISO:22000 από τον Οργανισμό Lloyd’s Register).
● Τα μαχαιροπίρουνα και οι πετσέτες φαγητού σερβίρονται παρουσία του πελάτη ή σε ατομικές συσκευασίες.
● Οι εργαζόμενοι φέρουν ατομικό εξοπλισμού προστασίας κατά τη λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων.
● Στις εισόδους όλων των εστιατορίων διατίθενται αντισηπτικά χεριών.
● Το γεύμα σε self-service μπουφέ πραγματοποιείται με τoν κατάλληλο Ατομικό Εξοπλισμό Προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό χεριών) τηρώντας πάντοτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

ΠΑΡΑΛΙΑ / ΠΙΣΙΝΕΣ

● Απόσταση ασφαλείας ανάμεσα στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.
● Πετσέτα παραλίας σε ατομική πλαστική συσκευασία διατίθεται σε κάθε επισκέπτη.
● Όλες οι ξαπλώστρες απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση με πιστοποιημένα προϊόντα απολύμανσης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ελέγχου. Διατίθεται self-service απολυμαντικοί σταθμοί.
● Μετρήσεις κρίσιμων χημικών παραμέτρων πραγματοποιούνται τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα και η συστηματική απολύμανση του νερού της πισίνας πραγματοποιείται με εγκεκριμένες φόρμουλες. Πιστοποιημένη λειτουργία και υγιεινή των πισινών.
● Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

● Απολυμαντικά χεριών για τους επισκέπτες και το προσωπικό είναι διαθέσιμα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
● Συχνός, αυστηρός καθαρισμός και απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και τμημάτων, με έμφαση σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως κουμπιά ανελκυστήρων, κιγκλιδώματα, έπιπλα κοινής χρήσης κ.λπ. πραγματοποιείται με ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες.
● Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή της χρήσης του ανελκυστήρα. Εάν είναι απαραίτητη η χρήση του ανελκυστήρα, επιτρέπεται μόνο ένα άτομο ή μία οικογένεια κάθε φορά.
● Πιστοποίηση ορθής λειτουργίας και υγιεινής των κλιματιστικών μονάδων

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

● Προσαρμογή προγραμμάτων ανάλογα με τις νέες συνθήκες, με τις περισσότερες δραστηριότητες να λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους.
● Μείωση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού παιδιών που συμμετέχουν σε δραστηριότητες, προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας όπου είναι δυνατό.
● Συχνός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων με έμφαση στα σημεία υψηλού κινδύνου.
● Απομάκρυνση όλων των κοινόχρηστων μικροαντικειμένων και παιχνιδιών.
● Δεν σερβίρονται γεύματα σε αυτούς τους χώρους.
● Το προσωπικό φοράει πάντοτε μάσκα (τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους).

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ-ΣΠΑ

● Προσαρμογή προγραμμάτων αναψυχής και ευεξίας ανάλογα με τις νέες συνθήκες.
● Μείωση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανά χώρο και δραστηριότητα προκειμένου να διευκολυνθεί η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ασφαλείας (εξαιρούνται οι οικογένειες και οι διαμένοντες στο ίδιο δωμάτιο).
● Χρήση διαχωριστικών Plexiglass σε συνδυασμό με αποστάσεις ασφαλείας και χρήση Ατομικoύ Εξοπλισμού Προστασίας ανάλογα με τη δραστηριότητα.
● Ο συχνός και αυστηρός καθαρισμός και απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων πραγματοποιείται με έμφαση στα ουσιώδη σημεία και είναι επιτακτική ανάγκη κατά την εναλλαγή των χρηστών. Επιπλέον, διατίθενται self-service σταθμοί απολύμανσης.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Προσαρμογή προγραμμάτων ψυχαγωγίας σύμφωνα με τους νέους ισχύοντες κανονισμούς.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ / ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

● Οι διαδικασίες ενοικίασης αυτοκινήτου πραγματοποιούνται με την τήρηση της απαραίτητης απόστασης ασφαλείας.
● Εξειδικευμένη εκπαίδευση όλων των εργαζομένων σε θέματα υγείας και ασφάλειας.
● Ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων, με βάση τα πρωτόκολλα υγείας και ασφαλείας.
● Πιστοποιητικό απολύμανσης οχήματος διατίθεται στον πελάτη. Η απολύμανση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά προϊόντα με αποδεδειγμένη δράση κατά των κορονοϊών, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ελέγχου.
● Μετά την απολύμανση, όλα τα κύρια σημεία επαφής (τιμόνι, μοχλός ταχυτήτων, κάθισμα κ.λπ.) καλύπτονται με προστατευτικό υλικό μίας χρήσης.
● Απολύμανση του κλειδιού του οχήματος με συσκευή αποστείρωσης UVC.

ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ

● Μία ομάδα Εξειδικευμένων Στελεχών, που ασχολούνται αποκλειστικά με τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των μέτρων κατά της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση του προσωπικού και την εφαρμογή όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας.
● Μία ομάδα καταρτισμένων εργαζομένων έχει αναλάβει αποκλειστικά το έργο της απολύμανσης δωματίων και κοινόχρηστων χώρων με σύγχρονα, εξειδικευμένα εργαλεία, όπως ψυκτικά ομίχλης, ηλεκτροστατικοί ψεκαστήρες, συσκευές αποστείρωσης UVC κ.λπ..
● Οι ομάδες Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και Υποδοχής είναι υπεύθυνες για την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

● Πιστοποιήσεις από: τον Οργανισμό Lloyd’s Register και το Ινστιτούτο Hohenstein
● Προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης από τις εταιρίες: Ecolab, Sealed Air και Rolco-Christeyns

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Η Δική Σας Ομάδα Του Ομίλου Esperia

  • Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αλλαγές και αναπροσαρμογές στα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε ξενοδοχείο ανάλογα με τη λειτουργία του, και ότι όλες οι αλλαγές που μπορεί να προκύψουν είναι για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των επισκεπτών μας.
    Ολοκληρώνοντας την κράτησή σας με τον Όμιλο Esperia δηλώνετε αποδοχή των ανωτέρω πρωτοκόλλων και οδηγιών.